Strona główna Wydarzenia Cogito gotuje na zamku w Kliczkowie

Cogito gotuje na zamku w Kliczkowie

529
0

Uczniowie naszej szkoły dostali się do finału prestiżowego ogólnopolskiego konkursu gastronomicznego „Ale Pasztet”, odbywającego się w ramach Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich. Marcin Chodzidło z klasy IV TK i Rafał Klasik z klasy II TK znaleźli się w elitarnym gronie uzdolnionych uczniów ze szkół gastronomicznych z całej Polski m.in. Warszawy, Słupska i Wrocławia. Uczestnicy konkursu popisywali się umiejętnościami przygotowując wykwintne dania z tradycyjnych surowców, takich jak dziczyzna, runo leśne, grzyby. Drużyna ZSP Cogito zaprezentowała wspaniałe dania – roladę z szynki dzika i sandacza w towarzystwie łososia. Potrawy zachwycały oryginalnym wyglądem i smakiem. Dzięki uczestnictwie w prestiżowym konkursie uczniowie naszej szkoły zdobyli cenne doświadczenie zawodowe.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz!
Wpisz swoje imię tutaj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.