Strona główna Wydarzenia Kulinarne talenty COGITO

Kulinarne talenty COGITO

496
0

„Warzywa na przystawkę i warzywny potaź” to hasło tegorocznej VII Edycji Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego „Młodzi Gotują 2014”. Konkurs odbył się 29 maja 2014r., a jego organizatorem był Zespół Szkół Ekonomicznych im. Karola Adamieckiego w Dąbrowie Górniczej. Potyczki kulinarne stoczyło 15 zespołów z całego województwa śląskiego. ZSP „Cogito” reprezentowały uczennice klasy 3 TO: Kamila Łukomska i Barbara Szklarska. Zadaniem uczestników konkursu było rozwiązanie testu, ugotowanie trzech porcji zupy i przystawki z warzyw. Wykonane potrawy należało zaprezentować członkom komisji. Głównym jurorem był pan Adrian Feliks z Top Chef Polska. Kamila i Basia przygotowały krem paprykowo – pietruszkowy z odrobiną kwaśniej śmietany oraz spaghetti z cukinii ze szpinakowy Pesto, czym zapracowały na II miejsce w tym prestiżowym konkursie. Gratulujemy Kamili i Basi kulinarnego sukcesu. Podziękowania i gratulacje należą się również pani mgr Renacie Olszak – Flak za przygotowanie uczennic do konkursu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz!
Wpisz swoje imię tutaj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.