Strona główna Wydarzenia Kulinarne talenty COGITO

Kulinarne talenty COGITO

560
0

„Warzywa na przystawkę i warzywny potaź” to hasło tegorocznej VII Edycji Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego „Młodzi Gotują 2014”. Konkurs odbył się 29 maja 2014r., a jego organizatorem był Zespół Szkół Ekonomicznych im. Karola Adamieckiego w Dąbrowie Górniczej. Potyczki kulinarne stoczyło 15 zespołów z całego województwa śląskiego. ZSP „Cogito” reprezentowały uczennice klasy 3 TO: Kamila Łukomska i Barbara Szklarska. Zadaniem uczestników konkursu było rozwiązanie testu, ugotowanie trzech porcji zupy i przystawki z warzyw. Wykonane potrawy należało zaprezentować członkom komisji. Głównym jurorem był pan Adrian Feliks z Top Chef Polska. Kamila i Basia przygotowały krem paprykowo – pietruszkowy z odrobiną kwaśniej śmietany oraz spaghetti z cukinii ze szpinakowy Pesto, czym zapracowały na II miejsce w tym prestiżowym konkursie. Gratulujemy Kamili i Basi kulinarnego sukcesu. Podziękowania i gratulacje należą się również pani mgr Renacie Olszak – Flak za przygotowanie uczennic do konkursu.

Poprzedni artykułZaczytani wyróżnieni przez Prezydenta RP
Następny artykułCogito na „Festiwalu zawodów”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz!
Wpisz swoje imię tutaj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.