Strona główna Wydarzenia Doświadczenia nigdy dość…

Doświadczenia nigdy dość…

559
0

„Kuchnia Regionu Śląskiego bez Tajemnic” to kolejny konkurs kulinarny, w którym udział wzięli uczniowie naszej szkoły: Dariusz Kazek i Dominik Bruch z klasy 3 TK. Na uwagę zasługuje fakt, że tylko 8 szkół z całego województwa śląskiego zakwalifikowało się do konkursu. Mimo, iż nasi uczniowie nie stanęli na podium, to na pewno zdobyli nowe doświadczenia i mieli okazję pracować pod okiem najlepszych szefów kuchni: Waldemara Hołówka, Mirosława Drewniaka, Wiesława Bober i Zbigniewa Kurleto. Dariusz i Dominik zaprezentowali śląską polędwiczkę wieprzową pieczoną w cieście francuskim podawaną z aromatycznymi pieczonymi ziemniakami, sosem miodowo-musztardowym, z dodatkiem sałaty śląskiej.

Dariusz i Dominik do konkursu przygotowywali się pod okiem pani Bożeny Trziszki.

Poprzedni artykułNowe perspektywy w nowoczesnych pracowniach…
Następny artykułCogito buduje dom

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz!
Wpisz swoje imię tutaj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.