Strona główna Wydarzenia Doświadczenia nigdy dość…

Doświadczenia nigdy dość…

504
0

„Kuchnia Regionu Śląskiego bez Tajemnic” to kolejny konkurs kulinarny, w którym udział wzięli uczniowie naszej szkoły: Dariusz Kazek i Dominik Bruch z klasy 3 TK. Na uwagę zasługuje fakt, że tylko 8 szkół z całego województwa śląskiego zakwalifikowało się do konkursu. Mimo, iż nasi uczniowie nie stanęli na podium, to na pewno zdobyli nowe doświadczenia i mieli okazję pracować pod okiem najlepszych szefów kuchni: Waldemara Hołówka, Mirosława Drewniaka, Wiesława Bober i Zbigniewa Kurleto. Dariusz i Dominik zaprezentowali śląską polędwiczkę wieprzową pieczoną w cieście francuskim podawaną z aromatycznymi pieczonymi ziemniakami, sosem miodowo-musztardowym, z dodatkiem sałaty śląskiej.

Dariusz i Dominik do konkursu przygotowywali się pod okiem pani Bożeny Trziszki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz!
Wpisz swoje imię tutaj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.