„Sposób na rybę” to kolejny konkurs gastronomiczny organizowany w naszej szkole. Potyczki kulinarne stoczyli uczniowie klas drugich, trzecich i czwartych zarówno technikum jak i zasadniczej szkoły zawodowej. Zadaniem konkursowym było sporządzenie dowolnej potrawy z ryby. W ciągu 90 minut uczestnicy pod czujnym okiem jury przygotowywali wybrane przez siebie dania, głównie z sandacza i łososia. Uczniowie wykazali się fantazją, pomysłowością i umiejętnościami nabytymi w szkole i podczas praktyk zawodowych. Wykonane potrawy były estetycznie podane i bardzo smaczne. Mistrzami smaku i zwycięzcami zostali uczniowie klasy IV TK – Bartłomiej Bula i III K Rafał Klasik, kolejne miejsca zajęły Magda Krupa i Klaudia Piech z klasy II TZ oraz Dagmara Rąg i Monika Kuczka z klasy III TZ. Zwycięzcom gratulujemy, zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach i potyczkach gastronomicznych.