Strona główna Konkursy II miejsce Agnieszki Rubaj na Mistrzostwach Młodych Kucharzy i Kelnerów

II miejsce Agnieszki Rubaj na Mistrzostwach Młodych Kucharzy i Kelnerów

662
0

II Mistrzostwa Młodych Kucharzy i Kelnerów za nami. Zmagania w dyscyplinach kelnerskich tyle trudne co ciekawe. Stowarzyszenie Kelnerów Polskich postwiło w tym roku na serwisy znane w literaturze ale rzadko wykorzystywane w obecnej gastronomi, a co za tym idzie zapomniane, nie ćwiczone lub mało doskonalone. Już same zadania mające wyłonić finałową trójkę były dla wielu uczestników nie lada wyczynem, a na pewno sporym zaskoczeniem. W pierwszej rundzie, która odbyła się w pracowni obsługi konsumenta w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach, każdy z kelnerów na profesjonalnym stanowisku baristycznym musiał wykonać 4 kawy cappuccino. Następne rundy zostały rozegrane w restauracji Leśna Perłą gdzie należało podać tort gościom metodą półfrancuską, wyserwować zupę z kubka również metodą półfrancuską oraz przeprowadzić dekantację wina czerwonego. Pomimo tak trudnych wyzwań naszej reprezentantce Agnieszce Rubaj z klasy 4 TKZ udało się zakwalifikować do ścisłego finału w którym zajęła zaszczytne II miejsce. Zadaniem uczestników w finale było filetowanie gotowanego pstrąga na czas. Warto było to zobaczyć ponieważ bardzo mało restauracji posiada w ofercie ten serwis i niewielu kelnerów potrafi to sprawnie i profesjonalnie wykonać. Przypominamy, ze trzeci rok z rzędu nasza reprezentantka zajmowała najwyższe miejsca. Jeden raz pierwsze i dwukrotnie drugie. Gratulujemy!

Już dziś szukamy następczynię tego kilkuletniego sukcesu!!!

[juicebox gallery_id=”29″]

Poprzedni artykułBo w reklamie i biznesie najważniejszy jest pomysł!
Następny artykułTurystyczny do Industriady 2016 trzeci krok

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz!
Wpisz swoje imię tutaj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.