Wolontariusze Cogito po raz trzeci pomagali Fundacji Wolne Miejsce przygotowywać największą Wigilię w Polsce dla 3 tyś osób. Zgłosiło się do tego zadania ponad 40 wolontariuszy z klas: 1TZ, 1TRT, 1TH, 3TZ i 3TRK którzy w ciągu czterech dni wykonywali różne zadania w sekcji dekoracyjnej i sekcji gastronomicznej. Nasi wolontariusze pracowali głownie w kuchni, oraz przygotowywali salę w Międzynarodowym Centrum Kongresowym gdzie odbywała się Wigilia. W piątek w kuchni praca polegała na przygotowaniu warzyw, krojeniu cebuli i czosnku. W sobotę kroiliśmy śledzie i przygotowywaliśmy różnorodne sałatki. W niedzielę smażyliśmy ryby oraz gotowaliśmy uszka i barszcz. W dniu Wigilii przygotowywaliśmy i ozdabialiśmy półmiski z potrawami. Była to dla nas wielka przygoda, pod okiem szefa kuchni Pawła Drozdka sporo się nauczyliśmy. Wszystkim uczestnikom gorąco dziękujemy.
Wolontariusze Cogito na Wigilii dla Samotnych (Katowice 2018)
Wolontariusze Cogito po raz trzeci pomagali Fundacji Wolne Miejsce przygotowywać największą Wigilię w Polsce dla 3 tyś osób. Zgłosiło się do tego zadania ponad 40 wolontariuszy z klas: 1TZ, 1TRT, 1TH, 3TZ i 3TRK którzy w ciągu czterech dni wykonywali różne zadania w sekcji dekoracyjnej i sekcji gastronomicznej. Nasi wolontariusze pracowali głownie w kuchni, oraz przygotowywali salę w Międzynarodowym Centrum Kongresowym gdzie odbywała się Wigilia. W piątek w kuchni praca polegała na przygotowaniu warzyw, krojeniu cebuli i czosnku. W sobotę kroiliśmy śledzie i przygotowywaliśmy różnorodne sałatki. W niedzielę smażyliśmy ryby oraz gotowaliśmy uszka i barszcz. W dniu Wigilii przygotowywaliśmy i ozdabialiśmy półmiski z potrawami. Była to dla nas wielka przygoda, pod okiem szefa kuchni Pawła Drozdka sporo się nauczyliśmy. Wszystkim uczestnikom gorąco dziękujemy.