Wolontariusze Cogito po raz trzeci pomagali Fundacji Wolne Miejsce przygotowywać największą Wigilię w Polsce dla 3 tyś osób. Zgłosiło się do tego zadania ponad 40 wolontariuszy z klas: 1TZ, 1TRT, 1TH, 3TZ i 3TRK którzy w ciągu czterech dni wykonywali różne zadania w sekcji dekoracyjnej i sekcji gastronomicznej. Nasi wolontariusze pracowali głownie w kuchni, oraz przygotowywali salę w Międzynarodowym Centrum Kongresowym gdzie odbywała się Wigilia. W piątek w kuchni praca polegała na przygotowaniu warzyw, krojeniu cebuli i czosnku. W sobotę kroiliśmy śledzie i przygotowywaliśmy różnorodne sałatki. W niedzielę smażyliśmy ryby oraz gotowaliśmy uszka i barszcz. W dniu Wigilii przygotowywaliśmy i ozdabialiśmy półmiski z potrawami. Była to dla nas wielka przygoda, pod okiem szefa kuchni Pawła Drozdka sporo się nauczyliśmy. Wszystkim uczestnikom gorąco dziękujemy.